Tercih.tv

Ailenizi İstediğiniz Üniversite Veya Bölüme İkna Edebilmek İçin 5 Yol

28 Temmuz 2019

Üniversite tercih dönemi bazen olağanın yanında beklenmedik streslere de sebep olabilir. Örneğin ailenizin belirli bir okul ya da bölümle ilgili ısrarcı olması ya da sizin istediğiniz bölümü onaylamaması gibi durumların yaşanması sizleri üniversite stresinin yanında ayrıca endişelendirebilir. Biz de böyle durumlar altında ailenize istediğiniz bölümü sevdirebilmeniz için yapabileceğiniz 5 farklı yolu göstermek istedik.

1) Mezun Olduktan Sonra Yapabileceğiniz İşlerden Bahsedin

Ailelerin genelde bir lisans programını istememesinin genel sebebi işsizlik endişesidir. Eğer ailenize bu olasılığın düşük olduğunu ve iş imkanlarının fazla olduğunu anlatabilirseniz o zaman istediğiniz bu lisans programına çok daha sıcak bakmaya başlayabilirler. Araştırmalarınızı yapın ve ailenizle konuşmak için hazır olun.

 

2) İlgili Üniversitenin Olanaklarından Bahsedin

İstediğiniz üniversitenin tüm imkanlarını listeleyip ailenizin karşısına çıkın. Okulunuzun yabancı dil eğitiminden, yurt dışındaki imkanlarından, staj olanaklarından, ulaşım ve yurtlar hakkındaki bilgilere, bir vakıf üniversitesinden bahsediyorsanız eğer burs imkanlarından, üniversite hayatından ve bunun gibi o okulu özel veya tercih edilir kılan bütün özellikleri toplayıp ailenizin karşısına çıkın ve üniversiteyi ailenize sevdirin.

3) İlgili Üniversitenin Başarılarından Bahsedin

Üniversiteye önceki yıllarda girmiş öğrencilerin, üniversitenin mezun ettiği öğrencilerin, okulun katıldığı yarışma ve sıralamalarını öğrenin ve ailenizle paylaşın. Üniversitenin dünya çapında ve ülkenizdeki başarılarını, içinde bulunduğu önemli projeleri ve benzeri bilgiler ailenize sizin de o üniversite sayesinde çok daha başarılı bir akademik hayat geçirebileceğinizi düşündürebilir.

4) İlgili Bölümden Mezun Olmuş İnsanların Çalışmalarından Örnekler Gösterin

İstediğiniz bölümden mezun olmuş insanların iş hayatındaki yerlerinden yaptıkları projelerden bahsederek hayatta nerelere gelebileceğinizle ilgili ailenize bir ön gösterim sunma şansı yakalayabilirsiniz.

5) Hayallerinizi Anlatın

Gel gelelim size! Ailenize neden bu lisans programını istediğinizi anlatın. Gelecekle ilgili hayallerinizi, ulaşmak istediğiniz yerleri, kafanızda varsa eğer yapmak istediğinizi projeleri, hayatta bulunmak istediğiniz yeri anlatın. Ailenize gerçekten istenerek yapılan bir işte başarısız olunamayacağını ve bunu gerçekten ne kadar istediğinizi bütün hayallerinizi, hislerinizi dökerek anlatın. Aileniz bu lisans öğreniminin sizin için ne kadar önemli olduğunu anladığında yaşamak istediğiniz hayatı yaşamanıza izin verecektir.