Tercih.tv
Deneme Sınavlarına Girmenin Çok Önemli 3 Faydası

Deneme Sınavlarına Girmenin Çok Önemli 3 Faydası

28 Mart 2019

Sınava hazırlık döneminde öğrenciler genellikle konuları yetiştirmenin derdine düşüp çok önemli bir nokta olan deneme sınavlarına düzenli olarak girmeyi ihmal ediyorlar. Peki ya deneme sınavlarına düzenli olarak girmek neden çok önemli?

1) Kendinizi Görme

Uzun uğraşlar sonucu ders çalıştınız ve artık konuyu bildiğinizi düşünüyorsunuz. Peki bilmeniz gereken konuların ne kadarını biliyorsunuz? İşte bunu görebilmek için deneme sınavları benzersiz bir fırsat. Deneme sınavlarına girin ve hangi konuyu ne kadar bildiğinizi öğrenin!

2) Eksiklerinizi Tespit Etme

Deneme sınavına girdiniz ve bir müddet sonra sonuçlar açıklandı. Şimdi yapmanız gereken şey, sınav sonuç karnenizin güzelce analizini yapmak. Hangi derslerin hangi konularında hangi soru tiplerini yanlış yaptığınızı öğrenin. Bu, sınava hazırlık döneminiz boyunca vazgeçilmez bir alışkanlığınız olmalı. Bunu da yaptıysanız en kritik maddeye geçelim!

3) Netlerinizi Artırma

Hangi soru tiplerinde zorluk yaşadığınızı öğrendiğinize göre olayın büyük bir çoğunluğunu başarıyla tamamlamışsınız demektir. Peki şimdi ne yapacaksınız? Yanlış yaptığınız ya da yapamadığınız soruların tamamını öğretmenlerinize veya arkadaşlarınıza sorun ve doğrusunu mutlaka öğrenin. Bu şekilde sonraki sınavlarda benzer soru tipleri çıktığı zaman onları yapabileceksiniz. Netlerinizi artırmanızın en iyi yolu, yanlışlarınızı azaltmaktır. Eğer her sınav sonrası düzenli olarak bunu yaparsanız bir süre sonra netlerinizin artışına siz de şaşıracaksınız!

Bizim tavsiyemiz yıl boyunca her hafta düzenli olarak deneme sınavına girmeniz yönünde. Ancak bu şekilde eksiklerinizi görüp onları kapatabilme ve netlerinizi artırabilme şansını elde ederseniz. Peki sizce deneme sınavlarının önemleri arasına başka ne eklenebilir?