Tercih.tv

Ders Çalışırken Dinleyebileceğiniz 6 Rahatlatıcı Müzik

2 Ağustos 2019

Stresli sınav döneminde kafanızı rahat ve mantalitenizi sağlam tutabilmenin en kolay yolu müzik dinlemektir. Günümüzde müzik dinlemenin insan vücudu üzerindeki hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatlatıcı etkisi göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Bu nedenle sınav stresinizi hafifletebilecek 6 şarkıyı sizinle paylaşıyoruz.

1- Coldplay-Fix You

1996 yılında kurulan Coldplay İngiliz alternatif rock müzik grubu sadece ‘’Fix You’’ şarkısı ile değil çoğu şarkısı ile insanları rahatlatmış ve onlar için huzurlu bir ortam sağlamıştır.

2-Owl City-Fireflies

2007 yılında Adam Young’ın başlatmış olduğu ‘’Owl City’’ projesi 2009 yılında “Ocean Eyes” adlı albümde yer alan “Fireflies” şarkısı da rahatlatıcı şarkılar arasında yer alıyor.

3-Gabriel Fauré-Pavane OP.50

Klasik müziğin rahatlatıcı etkisinin günümüzde inkar edilemez olduğunu hepimiz kabul edebiliriz herhalde. 1998 Yılında yayınlanan bu eser üflemeli ve yaylı enstrümanlar arasındaki uyum ile size huzurlu bir ortam sağlıyor.

4-La Vie en rose-Edith Piaf

1945 yılında Edith Piaf tarafında yazılan “Grammy Hall of Fame” ödüllü bu eserin birçok düzenlemesi vardır. Hem sözleri hem de melodisi ile rahatlatıcı bir etkiye sahip olan “La Vie en rose” ders çalışırken veya öncesinde sizi rahatlatabilecek müzikler arasında yer alıyor.

5-Please Don’t Go-Barcelona

Barcelona tarafından 2007 yılında yayınlanan ve dünyanın en rahatlatıcı parçaları arasında yer alan bu eser ders çalışma sırasında konsantre olmanızı sağlarken aynı zamanda sizi motive eden parçalardan biri.

6- Someone Like You-Adele

2011 yılında Adele Tarafından yayınlanan bu eser pop tarzında olmasına rağmen şarkının bpm i (beat per minute) yani şarkının ritminin dakikadaki vuruş sayısı yürüyüz yapan bir insanın kalp ritmine yakın olduğu için rahatlatıcı şarkılar arasında yer alıyor.