Tercih.tv

Dikkati Kolay Dağılanlar İçin Konsantrasyonunuzu Arttıracak 7 Öneri!

30 Mayıs 2019

Ders çalışmak herkes için zor bir iştir. Özellikle bu teknoloji çağında bizleri cezbeden telefon, televizyon, bilgisayar, konsol oyunları gibi birçok şey bizleri sorumluluklarımızdan uzaklaştırıp ilgimizi yanlış yönlere çekerken bir şeyler üzerine yoğunlaşmak adeta bir işkence haline gelebilir. İşte bu sebeple sizlere çalışırken konsantrasyonunuzu arttıracak öneriler hazırladık.

1)Alakasız düşücelerden uzaklaşın

Çalışmaya başlamadan önce çevrenizde ilginizi çeken ne varsa uzaklaştırın. Telefonunuzu başka bir odada bırakabilir ya da tamamen kapatabilirsiniz. Bir duvara karşı oturarak çalışmak dikkatinizi dağıtabilecek şeyleri görmenizi engelleyeceği için çok daha faydalı olacaktır. Bunun dışında kendinizi çalışmaktan uzaklaştırıcak “bir kahve içip başlarım”,”şu diziden bir bölüm daha izledikten sonra ders çalışacağım” gibi düşünceleri bırakın. Unutmayın en doğru zaman şimdiki zamandır.

2)Egzersiz yapmayı ihmal etmeyin

Yapılan araştırmalara göre egzersiz, odaklanmayı arttırmakta ve hafızayı güçlendirmektedir. Aynı araştırmaya göre egzersiz yapmadan önce ya da yaptıktan hemen sonra çok daha verimli bir şekilde ders çalışabilirsiniz. Günde 15 dakika, kalp atışlarınızı arttıracak kadar egzersiz yapmanız bile sizlere yaptığınız işe konsantre olurken büyük fayda sağlayacaktır.

3)Çalışırken zihninizin aktifliğini arttıracak besinler tüketin

Yaban mersini, bitter çikolata ve balık gibi besinler odaklanma ve hafızayı güçlendirir. Bunların dışında bol miktarda su içmek zihninizi açar ve size ders çalışırken kahvenin veremeyeceği kadar enerji verir. Bu sebeple ders çalışırken yanınızda bir bardak su bulundurmanız veriminizi arttıracak ve uykunuzu açacaktır.

 4)Düzenli bir ortam oluşturun

Çalışma masanızda çalışacağınız dersle ilgili olmayan hiçbir kitap, not, defter bırakmayın odaklacağınız tek şey çalışmanız gereken ders olsun böylece dikkat dağınıklığından kaçabilirsiniz.

5)Planınıza sadık kalın

Çalışmadan önce hangi dersi ne kadar ve nasıl çalışacağınızı planlayın ve bu planda asla değişiklik yapmayın. Çünkü bu değişikliklerin ardı arkası kesilmez bu da işlerinizi aksatmanıza sebep olacaktır.

6)Çalışma arkadaşı edinin

Başka biriyle beraber çalışırken daha aktif olacağınız için bilgileri özümsemeniz kolaylaşacaktır. Aynı zamanda dikkatinizi toplamak için size yardımcı olacak biri olmuş olacaktır.

7)Dinlenin

Bir anda derse oturup saatlerce ders çalışmak yerine küçük molalar vermeyi deneyin bu şekilde hem dinlenmiş olur hem de daha rahat konsantre olursunuz. Düzenli bir uyku çalışma veriminizi arttıracak ve çalışırken uykunuzun gelmesine engel olacaktır.