Tercih.tv

Dönem Sonunda Motivasyonunuzu Korumanız İçin Yapabileceğiniz 8 Eylem!

29 Temmuz 2019

İyi kötü yoğun geçen bir dönemden sonra enerjinizi korumak oldukça zor ve bir o kadar önemlidir. geçmiş dönemi düşünerek ilerleyememektense, geçmiş dönemi unutup yeni bir başlangıçla çok daha zinde, enerjik ve başarılı bir şekilde yolunuza devam etmelisiniz. Biz de bu sebeple dönem sonunda da motivasyonunuzu korumanızı sağlayacak 8 yolu sizlerle paylaştık!

1) Rutininizi Değiştirin

En son ne zaman hayatınızda değişiklikler yaptınız? Bazen hareketlerinizde ve günlük rutininizde yapacağınız ufak değişiklikler motivasyonunuzu arttırabilir. Normal rutininiz eğer geç yatıp erken uyanmaksa ve yeterince uyuyamıyorsanız, birkaç gün bunun tersiniz yapmayı ve iyi bir uyku çekmeyi deneyin. Sağlıklı bir uyku ve en azından birkaç gün yapacağınız sağlıklı diyetlerle bedeninizi değişime hazırlayabilir, ihtiyacınız olan enerjiyi bulabilirsiniz.

2) Günlük Yaşantınıza Egzersizler Ekleyin

Küçük egzersizler zinde hissetmenizi sağlayarak motivasyonunuzu arttırabilir. Bedeniniz ne kadar mutluysa siz de o kadar mutlusunuz. Küçük egzersizler sayesinde hem sağlığınızı korur hem de kendinizi yoğun okul temposundan kısa bir süre de olsa kurtarmış olursunuz.

 3) Kendinizle Baş Başa Kalabileceğiniz Zamanlar Yaratın

Yapmanız gereken işler olmadığında sosyalleşmek ve eğlenmek her ne kadar güzel olsa da bunları yaparken dinlenmeyi de unutmamalısınız. Bazen sadece uzanmak, kendi kendinize yapabileceğiniz, yorucu olmayan küçük aktivitelerde bulunmak, kendinizi dinleyebilmek de gerekir. Kendinizle yapacağınız küçük sohbetler, size tahmin bile edemeyeceğiniz kadar iyi gelecektir.

 4) Bir An İçin Öğrenci Olduğunuzu Unutun

Endişe, stres gibi duygular öğrencilik hayatınız boyunca bir noktada kafanızın bir köşesinde gürültü çıkartır. Bu sesleri susturmanın en iyi yolu ise hayal kurmaktır. Gözlerinizi kapatın ve kendinizi alternatif bir evrende hayal edin. Bu evrende öğrenci olmadığınızı ve hayatınızda hiçbir sıkıntı sorumluluk olmadığını ve sadece gülümsediğinizi düşünün. Sonrasında gözlerinizi açın ve sanki hala o dünyadaymışsınız gibi gezin, eğlenin!

5) Kendinize Uzun Süreli Hedeflerinizi Hatırlatın

Şu anların sıkıntısından bazen hayallerinizi, hedeflerinizi unutabilirsiniz. Gözlerinizi kapatın ve üniversiteden sonraki hayatınızın nasıl olacağını hayal edin. Kendinize hayattaki amaçlarınızı ve hedeflerinizi hatırlatın. Bunu hatırladığınızda kendinizde tüm zorluklara rağmen devam etme motivasyonunu bulabilirsiniz.

6) Yaratıcı Bir Şeylerle Uğraşın

Tüm yoğunluğun ardından stresinizi azaltmak ve kafanızı dağıtmak için farklı bir uğraş edinmeyi deneyebilirsiniz. Yaratıcı, yeni bir uğraş zihninizi rahatlatmanın yanında, size çok daha farklı yönlerinizi keşfetmeniz konusunda yardımcı olabilir.

7) Yeni Bir Çalışma Yeri Bulun

Kendinize daha iyi çalışabileceğiniz farklı mekanlar arayabilirsiniz. Çalışma ortamını değiştirmek gelecek dönem için de yeni bir başlangıç hissi verebilir ve bu şekilde motive olabilirsiniz.

8) Hedeflerinize Ulaştığınızda Kendinizi Ödüllendirecek Bir Sistem Üretin

Diyet yapan birinin her verilen kiloda kendini bir dilim pastayla ödüllendirmesi gibi siz de kendinize ulaştığınız her küçük hedef için ödüllendirin.