Tercih.tv

Ev Arkadaşı Edinmenin İyi Bir Fikir Olduğunun 5 Kanıtı!

17 Haziran 2019

Üniversiteye başlayacağınızda halletmeniz gereken ilk şey yerleşimdir. Eğer şehir dışında, yurt dışında hatta evinizden uzakta bir üniversite kazanıp ayrı eve çıkmayı düşünüyorsanız, düşünmeniz gereken önemli ayrıntılardan biridir ev arkadaşı. Biz de sizlere bir ev arkadaşınız olmasının size katabileceği 5 rahatlığı paylaşmak istedik.

 1) Maliyet Düşer

Biriyle beraber yaşadığınızda, kirayı, faturaları ve ev ihtiyaçlarının sebep olduğu harcamaların hepsini bölüşeceğiniz bir insan olmuş olur. Böylece paranızı çok daha rahat harcar, sıkıntıya girmezsiniz.

2) Yalnızlık Hissetmezsiniz

Özellikle ailenizden ve eski arkadaşlarınızdan uzakta, farklı bir şehirdeyseniz, evinizde en az bir insanın daha olması yalnızlık hissinizi azaltacaktır. Beraber yaşayacağınız bu insan her an ihtiyaç duyduğunuzda orada olacak bir arkadaş olacağı için farklı bir çeşit aile de olacaktır size.

 3) Yaşam Kolaylaşır

Öğrenciyken ayrı bir eve çıkmak normalinden çok daha zordur. Evin işleri, ödevler, sınavlar, eğer ki çalışıyorsanız işiniz, arkadaşlarınız derken her şey üst üste gelir ve boğucu durumlara sebebiyet verebilir. Bir ev arkadaşınız olduğu zaman ise birbirinize ev işleri, ödevleriniz ve benzeri her konuda yardımcı olabileceğiniz için hayatınız oldukça kolaylaşacaktır.

4) Dost Kazanma Şansınız Olur

Aileden olmayan bir insanla beraber yaşayabilmek çok ayrı bir deneyimdir. Bu deneyimi özellikle uzun süreli olarak aynı kişiyle yaşarsanız, bu insanın size aile gibi hissettirdiğini göreceksiniz. Bu tecrübeyle hayat boyu devam edecek bir dostluğa yelken açabilirsiniz.

5) İletişim Tecrübesi Kazanırsınız

bir insanla beraber yaşayabilmek zorlu bir süreçtir. Her gencin farklı düzeylerde de olsa ailesiyle bile beraber yaşayabilmesi zordur. Bir de ailenizden olmayan biriyse farklı düşünceler, sorumluluklar çok daha zor gelir insana. Bu süreci kontrol edebilmenin en güzel yolu da elbette ki doğru iletişimdir. Bir insanla beraber yaşarken bunu yapmak zorunda kalacağınızdan doğru iletişim kurma konusundaki becerileriniz oldukça artacaktır.