Tercih.tv

Final Haftasında Stresten Kurtulmanın 5 Yolu

1 Ağustos 2019

Okul döneminde ortada sürekli bir stres olmasının yanı sıra, bu stres final haftasında çok daha yüksek bir seviyeye ulaşıyor.  Bu 5 kolay aktivite sınav haftasında stresten kurtulup rahatlamanızı sağlayacaktır.

1) Kendinizi Stresten Uzak Tutun

Final Haftası boyunca kendi başınıza zaman geçirmeye çalışın çünkü diğer arkadaşlarınız da sizin gibi stres altında olabilir. Kampüste yürüyüşler yapabilirsiniz ya da stresli insanların olmadığı bir kafeye gidebilirsiniz. Kısa süreler bile olsa kendinizi final haftası ortamından çıkartacak yollar bulun.

2) Sınav Öncesi Kendinizi Yeniden Başlatın

Yaklaşık 3-5 dakika hiçbir şey yapmadan durun. Aslında bu düşündüğünüzden daha zor bir olay ama birkaç dakika da olsa tüm teknolojik aletlerinizi kapatın ve oturduğunuz yerde sakinleşin hatta yapabiliyorsanız meditasyon yapın. Bu birkaç dakika aklınızı boşaltmanıza ve odaklanmanıza yardımcı olacaktır.

3) Biraz Eğlenin!

15-20 dakika boyunca eğlenceli şeylerle uğraşın kafanızı dağıtın. Komik videolar ya da bilgisayar oyunu oynayabilirsiniz. Kafanızı dağıtmanız sonrasında size tazelenmişlik ve yaratıcılık katacaktır.

4) Spora Yapın

Stresli durumlarda egzersiz yapmanın rahatlatıcı etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Yürüyüş yapın, bisiklet sürün veya koşu yapın. Eğer hava soğuksa Spora gitmeyi deneyebilirsiniz. Ne kadar rahatladığınızı ve enerji dolduğunu gördüğünüzde siz de şaşıracaksınız.

5) Yapılacaklar Listesi Yapın

Bir liste yapın ve planlarınızda olan her şeyi listenize yazın. Bazı insanlar için liste yapmak stresi ciddi ölçüde azaltır çünkü liste yapmak planladığınız şeylere perspektif ile bakmanızı sağlar. Aynı zamanda yapacağınız her şeyi listeye yazmak (yemek yemek, çamaşır yıkamak. Uyumak) ve sonrasında bu listeyi uygulamak sizi daha tatmin ve organize olmuş bir insana dönüştürecektir.