Tercih.tv
Geleceğin Meslekleri: Gelecekte Popüler Olacak 4 Meslek

Geleceğin Meslekleri: Gelecekte Popüler Olacak 4 Meslek

28 Mart 2019

Teknolojinin gelişimiyle beraber bazı meslek gruplarının yakın bir gelecekte yok olması beklenirken bazı meslek gruplarının da popülaritesini arttırarak geleceğin mesleği olması bekleniyor. Bu, bazı insanlara göre oldukça korkutucu bir durumken bazılarına göre ise heyecan verici. Fakat unutulmaması gereken nokta, teknolojinin gelişimi kendi kendine olmadığına göre bunun gelişimine katkı sağlayıp geleceği şekillendirme gücüne sahip geleceğin meslekleri hakkında da bilgi sahibi olunması gerekiyor. Peki gelecekte hangi meslekler popüler olacak?

1) Mobil Yazılımcılık

HootSuite’in yayımladığı “Digital in 2018” raporuna göre internet trafiğinin %62’si mobil cihazlardan geliyor ve bu oran her geçen yıl artıyor. Bu da demek oluyor ki artık üretilen uygulamaların ve oyunların mobil için yapılması, daha büyük bir pazara hitap etmek anlamına geliyor.

2) Veri Güvenliği Uzmanlığı

Bir iş yerinin korunması için güvenliğe ihtiyaç duyulduğu gibi, günümüzde artık şirketlerin verilerinin korunması için de veri güvenliğine ihtiyaç duyuluyor. Veri güvenliği uzmanının başlıca görevi, şirketin hangi verisinin kimler tarafından görülebileceğine karar verirken bunun denetiminden de sorumludur. Örneğin müşteri bilgilerinden bazılarını iş ortaklarıyla paylaşan bir şirket düşünelim. Veri güvenlikçisi hem bu bilgiler için şirketin iş ortaklarına erişim izni verirken hem de bu bilgilerin başkaları tarafından erişilmesini engeller.

3) Giyilebilir Teknoloji Tasarımcılığı

Apple, Samsung, Xiaomi gibi devlerin de içinde bulunduğu giyilebilir teknoloji sektörü her geçen yıl yeni ürünlerle gelişmeye devam ediyor. Bunun en yaygın örnekleri arasında akıllı bileklik ve sanal gerçeklik gözlüğü yer alırken son dönemlerde çıkan akıllı mont, akıllı kolye, akıllı şemsiye ve akıllı prezervatif gibi ilginç ürünler de yer alıyor. Yakın gelecekte giyilebilir teknoloji alanında çalışan kişiler, oldukça büyük bir avantaja sahip olacak.

4) 3D Yazıcı Mühendisliği

Teknolojinin gelişmesiyle beraber popülaritesini arttıran bir diğer meslek ise 3D yazıcı mühendisliği. 3D yazıcı mühendisleri, yazıcıdan çıkartılması gereken şeyleri dijital ortamda 3 boyutlu nesneler olarak çizer. 3D yazıcılarla ev, araba bile yapılabildiğini göz önünde bulundurunca belki de uzak gelecekte mimarların yerini tamamıyla 3D yazıcı mühendislerine bırakabileceğini söylemek mümkün olabilir.

Gelişen teknolojiyle beraber geleceğin meslekleri olma potansiyeline sahip meslekleri listeledik. Gelecekte hangi mesleklerin popüler olacağını ön görmek, her geçen gün daha da kolaylaşsa da yine de gelecekle ilgili kararlar alırken bu kararların dinamik olmasına dikkat etmeliyiz.