Tercih.tv

Hazırlık Okumakla İlgi Endişelerinizi Giderecek 5 Gerçek

18 Temmuz 2019

Üniversite tercihi yapmadan önce lisans programlarını araştırdığınızda artık pek çok bölümün pek çok okulda yabancı dilde verdiğini görürsünüz. Bunun başlıca sebebi Türkiye’de aldığınız bu eğitimin uluslararası alandaki geçerliliğini arttırmak ve sizleri bir dünya insanı haline getirmektir. Ancak bazılarınızı bu dil eğitimi ya da hazırlık eğitimine ayrılacak olan süre korkutabilir. Biz de bu sebeple korkularınızdan arınmanız için hazırlık eğitimi ile ilgili 5 gerçeği sizlerle paylaştık!

1) Yabancı Dilinizi Geliştirirsiniz

Eğer yabancı diliniz çok kötü değilse bile hazırlık okumak size çok fayda sağlayabilir. Asla bir zaman kaybı değildir. Tüm bir yıl boyunca sadece İngilizce eğitim görmek yabancı dilinizi inanılmaz derecede geliştirebilir. Eğer ki yabancı dil eğitiminiz önceden yoksa zaten 2. Dilin sizlere neler kandırabileceği saymakla bitmez. Sadece kendi ufkunuzu genişletmekle kalmaz, bir çok sınırı da ortadan kaldırmış olursunuz. Bunun dışında dil eğitiminin iş hayatınızda sizleri bir adım öne taşıyacağından bahsetmeye bile gerek yok.

2) Bölüme Geçmeden Önce Sosyalleşme Şansınız Olur

Asıl üniversite hayatına geçmeden önce hazırlık eğitimi almak sosyalleşmek için büyük bir avantaj olacaktır. Lisans programına geçtiğinizde bazen bölüm arkadaşlarınızla farklı derslere girmek zorunda kalabilirsiniz. Hazırlıkta ise sınıf arkadaşlarınızla çok daha hızlı samimi olma şansınız olmasının yanında sadece kendi bölümünüz değil farklı bölümlerden de pek çok öğrenciyle tanışma fırsatı edinirsiniz.

3) Dinlenmek İçin Fırsatınız Olur

Uzun süren sınav döneminin ardında üniversiteye girmiş olmanın verdiği mutluluğu doyasıya yaşama şansı elde edersiniz. Hemen lisans eğitimine ve beraberinde getirdiği yoğun tempoya girmek yerine, hazırlıkta okuduğunuz sürede üniversitenin işleyişini anlama eğlenme okulun ve kulüplerin etkinliklerine yoğun ve aktif  olarak katılmak gibi pek çok şansa sahip olursunuz

4) Bölüme Geçmeden Kendinizi Geliştirme Şansınız Olur

Hazırlık okuduğunuz sırada içinde bulunacağınız lisans programının gerektireceği birtakım yetkinlikleri henüz bölüme dahi başlamadan edinebilir böylece lisans döneminizde 1 adım önde başlarsınız. Sadece bölümünüzün gerektirdikleri değil farklı alanlarda da kendinizi geliştirerek etkili bir özgeçmiş oluşturmak için çok daha fazla zamanınız olur.

5) Yurt Dışında Okuma Şansınız Olur

Bahçeşehir Üniversitesi gibi bazı üniversiteler sizlere hazırlık eğitimini yurt dışında almak gibi imkanlar sunuyor. Bu tür programlara dahil olarak hem yabancı dilinizi ilgili ülkelerde geliştirmek, yeni insanlar ve yeni kültürler tanımak ve benzeri pek çok imkan sağlar. Bu sadece akademik hayatınız için değil, kişisel gelişiminiz içinde atılabilecek mükemmel bir adım olacaktır.