Tercih.tv

Korkmanıza Gerek Yok! Üniversitede Sosyalleşmenin 7 Cazip Yolu!

24 Haziran 2019

Lisede henüz çocuk sayıldığınız yaşta kolayca elde ettiğiniz arkadaşlıklardan sonra üniversiteye geçerken nasıl sosyalleşeceğiniz konusunda kafanızda soru işaretlerinin olması gayet doğal. Ancak üniversiteye ayak bastığınız anda arkadaş edinmenin aslında ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. İşte unutulmaz arkadaşlar edinmenin 6 cazip yolu!

1) Kulüplere Katılın ve Aktif Olun

Öğrenci kulüpleri üniversitede sosyalleşmek için en kolay ve en zevkli yollardan biri. Kulüp etkinliklerine katılıp hem yeni insanlarla tanışabilir hem de üniversite hayatınızı renklendirebilirsiniz.

2) Çalışma grubu oluşturun

 Hem ders çalışmak için farklı ve verimli bir ortam oluşturmak hem de insanlarla yakınlaşmak için yapabileceğiniz en mükemmel şeylerden biri çalışma grubu oluşturmaktır. Haftalık yapacağınız buluşmalarla hem ders tekrarı yapma şansı edinecek hem de arkadaş kazanacaksınız.

3) Sosyal Mecralarda Aktif Olun

 Üniversitenize ait sosyal medya hesaplarını takip edin ve kendi fakülte ve ya alanınızdaki insanları bulup onlarla iletişim kurun. Bu şekilde daha bölüme başlamadan bile kendinize arkadaş edinip gelecek için network oluşturmaya başlayabilirsiniz.

4) Etkinliklere Katılın

Üniversitenizin hazırlayacağı ortak etkinliklere, seminerlere katılıp hem kendinizi farklı alanlarda bilinçlendirir hem de farklı fakültelerden de insanlarla tanışabilirsiniz.

5) Kibar Olun

 Üniversite binbir çeşit insanla karşılaşacaksınız. Ergenlikten yetişkinliğe geçmeye çalışılan bu dönemde herkes kendini bulmaya çalışıyor bu sebeple size başta farklı gelen insanlara karşı önyargılı olmayın. O insanlar belki de hayat boyu dostunuz olması gereken insanlar olabilir.

6) Gülümseyin

 Her ortamda varlığınızı en kolay belli edecek şey güzel ve sıcak bir gülümseme olacaktır. Elbette bu üniversite ortamı için de geçerli o yüzden bol bol gülümseyin ve gülümsetin. Bu şekilde insanlara ne kadar samimi olabileceğinizi gösterebilirsiniz. 

7) Mentorluk Programları

Eğer üniversitenize ait mentorluk programı varsa siz de mentee olup hem diğer menteelerle hem de mentorunuzun tanıştıracağı farklı insanlarla yakınlaşabilirsiniz. Bu şekilde hem okulunuza daha rahat adepte olur, hem de çevrenizi genişletmek için farklı fırsatlar edinirsiniz.

 Herkesin, tıpkı sizin gibi arkadaş edinmek istediği gerçeğini aklınızdan çıkarmayın. Üniversiteye geçen her öğrenci sizin yaşadıklarınızı yaşamış ya da yaşamakta. Tam da bu sebeple endişelenmeyi bırakın ve üniversite yıllarınızı en güzel şekilde yaşamaya başlayın.