Tercih.tv

Lise Hayatını Doğru Değerlendirmek İçin 10 Tavsiye

30 Mayıs 2019

Liseyi kazandığınızda bir süre rahatlayacağınızın söylendiğini biliyoruz. Ancak gerçekler ne yazık ki o kadar da iç ferahlatıcı değil. İstediğiniz gelecek için ilk ve en büyük kapı olan üniversite çok büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda üniversiteye giriş sınavı da zor olmasının yanında çok da değerli bir yolculuk. Ne kadar erken çıkarsanız bu yola, başarı şansınız da aynı derecede artacaktır. Biz de bu sebeple sizlere lise hayatınızı üniversite sınavında elde edebileceğiniz başarı için doğru değerleme yollarıyla alakalı 10 öneri hazırladık.

1) Temel

Dokuzuncu ve onuncu sınıf, birçok dersin temelini oluşturacaktır. Üniversite sınavında konuları yetiştirmekte zorlanan öğrenciler genelde bu sınıflardaki derslerini oturtamadığı için sıkıntı yaşayan öğrencilerdir. Bu sebeple derslerinizi ciddiye alın.

2) Geçmişinizi Kurcalayın

Eğer derece aldığınız ya da ülkeyi temsil etmiş olduğunuz alanlar varsa bu alanlarda kendinizi geliştirmeye devam edin bu şekilde üniversitelerden burs alabilirsiniz.

3) Kendinizi lise boyunca geliştirmeye devam edin.

Farklı bilgisayar programları ya da fark yaratabileceğiniz başka uygulamalarda kendinizi geliştirerek üniversitelerden burs sağlayabilirsiniz.

4) Temel Tekrarlar Önemli

11.Sınıf alan derslerinin ağırlıklı olduğu bir dönem olduğundan dolayı 9 ve 10. sınıflarda aldığınız temeli iyi oturttuğunuza emin olmalısınız. Bu konuların üzerinden 11. Sınıf itibariyle geçmeye başlamak sınav hazırlığınız için çok verimli olacaktır.

5) Son Sınıfa Giriş

12. Sınıfa geçtiğinizde 11. Sınıfın tüm konularına hakim, 9 ve 10. Sınıf konularının da üzerinden birden fazla kez geçmiş, öğrenmiş ve hatta öğretebilecek kadar iyi olmalısınız.

6) Derslere Özel ve Genel Denemeler

12. Sınıfın çoğu, yıl derslerini bilip 11. Sınıfı tekrar etmenin yanında bol miktarda deneme çözmekle geçmeli. Eğer mümkünse geçmiş yılların çıkmış sorularını ve denemelerini çözmenizi tavsiye ederiz.

7) Araştırmaları elden bırakma 

12.Sınıftayken farklı yöntemlerle yani henüz sınava girmeden üniversitelerden burs alma yollarını araştırmalı ve bunlara başvurmalısınız.

8) Program Yap

12.Sınıfın ilk döneminde, 12. sınıfın tüm derslerini öğrenmiş olmalı eksik konularınızın bir listesini çıkarmış olmalısınız.

9)Genel Tekrar ve Denemeler

12.Sınıfın 2. dönemi tamamen genel tekrar, denemler ve eksik konuların tamamlanmasıyla geçiyor olmalı.

10) Süre Tut ve Denemelere Yüklen 

Sınavdan önceki son ay çalışılmadık öğrenilmedik konu kalmamış ve sadece deneme çözümüne ayrılmalı. Bu şekilde netlerinizin daha çok farkına varırsınız. Gerçek sınavda da bu netlerinize çok yakın netler yapacağınızı söylersek çok da yanılmayız.