Tercih.tv

Sınıfınızın Gerisinde Olduğunuzu Hissettiğinizde Size Yardımcı Olabilecek 5 Madde!

26 Ağustos 2019

Çok fazla hırsın kötü sonuçlar doğurduğunu biliyor da olsak belli bir miktarının da bizim için gerekli olduğunun bilincinde olmalıyız. Sınıfınızdaki en mükemmel öğrenci olamasanız da hiç kimse de en kötü öğrenci olarak anılmak istemez. Eğer kendinizi bu şekilde hissediyorsanız başarınızı arttırıp sınıf arkadaşlarınıza yetişebilmeniz için sizlere 5 değerli önerimiz var!

1) Ne Kadar Geride Olduğunuzu Kesinleştirin

Bütün derslerinizi göz önünde bulundurarak hangi derste ne kadar geridesiniz belirleyin. Bu arada yapmanız gereken ödev, proje teslimlerini de düşünerek bir liste hazırlayın. Bu şekilde gözünüzden bir şeylerin kaçmadığına emin olursunuz.

 2) Önünüze Bakın

Şu an ki kötü durumunuzu düşünüp strese kapılmayın. Stresle zaman kaybetmek yerine önünüze bakın ve kendinizi önünüzdeki yolculuk için hazırlayın.

 3) Programınızı Yeniden Düzenleyin

Sınıfınızın seviyesine yetişmek daha da önemlisi kendinizi geliştirip başarıya ulaşmak için zaman planlaması yapmayı öğrenmeniz gerekir. Özellikle üniversitede bunu yapmadan başarılı olamazsınız. Kendinize bir ajanda edinin ve diğerlerine yetişmenizi sağlayacak, verimli bir program hazırlamaya başlayın.

4) Önceliklerinizi Yeniden Düşünün

Sınavlarınızın tarihlerini, ödev teslim tarihlerini, sizin için önemli olan günleri beraber hesaplayarak önceliklerinizi belirleyin. Örneğin bir sonraki gün sınavınız varken o gün 1 hafta sonra vermeniz gereken ödeve çalışmak pek akıl karı değildir. Bu ve benzeri durumları hesaba katarak listenizdeki işleri ajandanızda olabilecek en verimli şekilde var olmalarını sağlayın.

 5) Bir Plan Hazırlayın

Elbette olmanız gerekenden gerideyseniz yapmanız gerekenleri düzgün yapmanın yanında eksiklerinizi kapatabilmek adına biraz daha çaba harcamalısınız. Eğlenceleri biraz da olsa kısıp önceliğinizi durumu eşitlemeye vermelisiniz. Kendinizi yeterli hissettikten sonra sadece düzenli bir çalışmayla yerinizi ve başarınızı koruyabilirsiniz. Böylece eğlenecek çok daha fazla zamanınız olur.

BONUS: Plana Sadık Kalın

Durumu pazartesi asla başlanamayan diyete çevirmeyip, gerçekten yaptığınız plana günü gününe sadık kalmalı ve asla pes etmemelisiniz. Ne olursa olsun başarının bir anda gelemeyeceğinin ve zamana ihtiyacı olduğunu unutmayın. Planınızdan şüphe etmeden önce ona yeterince zaman verin ve sadık kalın.