Tercih.tv

Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Hem Akademik Hem Gündelik Hayatınıza Katacağınız 5 Şey

25 Temmuz 2019

Akademik başarının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ancak iş hayatına adım atacağınız sırada önemli olacak tek şey diploma notunuz olmayacak. Ancak öğrenim hayatınız boyunca dahil olacağınız farklı etkinlik ve projeler hem normal hayatınızda hem de iş hayatınızda fark yaratacaktır bizler de sizinle bu farkların bazılarını paylaşmak istedik.

 1) Burs Alma Şansı Elde Edersiniz

Bazı üniversiteler burs verirken sadece ÖSYM puanınızı dikkate almaz. Geçmişte yapmış olduğunuz faaliyetler, sosyal sorumluluk projeleri, yardım etkinlikleri ve benzeri pek çok şey sizlere üniversiteye geçişte burs imkanı sağlayabilmekte.

2) CV ‘nizde Güzel Görünür

Gerek staj, gerek iş başvurularında kullanacağınız özgeçmişlerde sosyal sorumluluk projelerinin bulunması, staj yapacağınız ya da iş başvurusunda bulunacağınız şirketlerin dikkatini çeker. Bu gibi projelere dahil olduğunuz görüldüğünde çok daha ilgi çekici bir profil çizmiş olursunuz. Çünkü sosyal sorumluluk projeleri insanlara takım halinde çalışabilme, pratiklik gibi pek çok beceri kazandırır ve sizi nitelikli bir çalışan olarak gösterir.

3) Farklı İnsanların Hayatlarına Dokunmuş Olursunuz

Sosyal sorumluluk projeleri toplumun değerlerini, insanlarını korumak, yardım etmek ve benzeri çalışmaları içerebilir. Böyle çalışmalarla pek çok insanın hayat hikayesini dinleme ve farklı tecrübelerden yararlanma şansı elde edersiniz. Böylece hem siz onlara yardım ederek onların hem de onlar sizin hayatınıza dokunmuş olur.

4) Sorumluluk Bilinciniz Gelişir

Bir projeye başlamak beraberinde bir sürü sorumluluk getirir. Sosyal sorumluluk projeleri de aynı şekilde düzen ve disiplin isteyen projeler bütünüdür. Bu sebeple sosyal sorumluluk projeleri sizlerde sorumluluk bilincinizin gelişmesine fayda sağlar. Hem yardım ettiğiniz insanlar ya da kurumlara karşı hem de amacınıza karşı bir sorumluluğunuz olur. Bu sorumluluğu da en doğru ve güzel şekilde yerine getirmeli, başladığınız işi düzgün bir şekilde yapmalısınız.

5) Başkalarına Yardım Etmiş Olmanın Verdiği Hazza Erişirsiniz

Tüm faydaların yanında başkaları için bir şeyler yapmak bir şeyler başarmış olmanın verdiği içsel bir mutluluk yaşarsınız. Sadece kendiniz için değil başkaları için de çabalamış olmak size gerçek ve yoğun bir huzur, tatmin hissi verir. Böyle projelerle insanlığın ne demek olduğunu çok daha iyi kavrarsınız ve bilişsel ve ruhani gelişiminiz için faydalı olur.