Tercih.tv

Üniversite Derslerinizi Seçerken Düşünmeniz Gereken 5 Nokta

26 Ağustos 2019

Üniversitede diplomanızı almanızı sağlayacak en önemli faktör, derslerinizi doğru zamanda ve doğru sırada seçmek. Ders seçiminin üniversite içi başarınız için rolü göz ardı edilemeyecek kadar büyük. İşte ders seçimlerini doğru yapma yolları.

1) Danışmanınız İle İletişim Halinde Olun

Okulunuz ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun. Diplomanızı almanıza yardımcı olacak bir danışmanınız olacaktır. Seçtiğiniz derslerden her ne kadar emin olsanız da ders seçimini danışmanınızın gözetiminde yapmanız öğrenim hayatınızı çok daha sağlıklı hale getirecektir. Merak etmeyin danışmanlar çok büyük bir ihtimal ile sizin seçmek istediğiniz derslerden başka dersler seçtirmeyecek, ama düşünmediğiniz durumları sizden önce görüp sizi uyarabilirler.

2) Ders Programınızın Eşit Dağıldığından Emin Olun

Kendinizi ‘’ben yaparım” düşüncesi ile normalde almanız gereken derslerden daha ağır dersler almayın, strese ve başarısızlığa sebep olacaktır. Ders programınızın bir dengesi olduğundan emin olun. Her ders ayrı ayrı bakıldığında kolay olabilir fakat, hepsi bir araya gelince sizi çok zorlayacak bir programa dönüşebilir.

3) Öğrenim Şeklinizi Gözden Geçirin

Sabahları mı daha iyi öğreniyorsunuz, öğlenleri mi? Büyük bir sınıfta mı yoksa küçük bir sınıfta mı dersi daha iyi anlıyorsunuz? Bulabileceğiniz bütün opsiyonlara bakın ve deneyin sizin içim en uygun olanı seçin.

4) Okulunuzdaki En İyi Profesörleri Seçmeyi Hedefleyin

Bölümünüzde kesinlikle seveceğiniz ya da dersi iyi anlattığını düşündüğünüz en az bir profesör olacak. Derslerinizi o profesörden almaya çalışın. Ve öğretmenlerinizi daha iyi tanımaya çalışın. Sadece ders saatleri içerisinde değil profesörün ofis saatleri içerisinde de ona sorular sorabilirsiniz.

5) Ders ve Çalışma Programlarınıza Bağlı kaldığınızdan Emin Olun

Üniversitede okurken aynı zamanda geçiminize katkıda bulunmak için ders saatleriniz dışında bulduğunuz yarı-zamanlı işlerde çalışabilir veya bir firmada staj yapmaya başladığınızı düşünelim. Çalışacağınız işin ders programınızı ve çalışma performansınızı etkilemesine izin vermemelisiniz. Staj programınızı ve ders programınızı uygun bir düzen içinde oturtmanız size daha düzenli ve sağlıklı bir öğrenim hayatı sunacaktır.