Tercih.tv

Üniversite Sınavına Çalışırken Bir Evcil Hayvana Sahip Olmanın 5 Faydası

17 Haziran 2019

Hayvanlar hepimizin en iyi dostu. Peki sınav döneminde yerleri ne? Getirdikleri sorumlulukların yanında sınav döneminde de sizlere çok büyük destek verebileceklerini de unutmamak gerekir. Verecekleri sevgiyle sizlere mutluluk verip, enerjileriyle enerji katacak olan evcil hayvanlara sahip olmanın size sağlayabileceği 5 avantajı sizlerle paylaştık.

1) Sosyal Hayattaki Eksikliği Giderir

Sınav döneminde tabi ki normalde olduğunuz kadar sosyal olamayacaksınız. Arkadaşlarınızın hepsiyle görüşme şansı bulamayabilir, zamanınızın çoğunu evde, okulda, dershanede geçirmeniz gerekebilir. Bir evcil hayvanınız olduğunda sosyalleşme ihtiyacınızı onunla ev, park gibi yerlerde vakit geçirerek giderebilirsiniz.

2) Egzersiz İhtiyacınızı Karşılar

Evcil hayvanınızla oynayacağınız oyunlar, beraber çıkacağınız yürüyüşler sizin için hem egzersiz görevi görecek hem de iyi vakit geçirmenizi sağlayacaktır.

3) Sorumluluk Bilinci Geliştirir

Yapılan araştırmalara göre evcil haycanlarla büyüyen çocuklar diğerlerine oranla daha iyi bir öğrencilik hayatı geçirmekte. Evcil hayvanlar, bakımınıza muhtaç olduklarından sorumluluk bilincinizin artmasına yardımcı olur.

4) Düzenli Olmanızı Sağlarlar

Evcil hayvanlar sorumluluk bilincinin yanında düzenli bir yaşam da sunar. Evcil hayvanınızın hayatını düzenlerken kendi hayatınızı da düzenlemek zorunda kalırsınız. Bu bilinci geliştirdiğinizde ders düzeninizi de oturtmanız aynı şekilde kolaylaşacaktır.

5) Stresi Azaltır Ve Depresyona İyi Gelir

Çok sevimli olmalarının yanında yapılan araştırmalara göre evcil hayvanlar tansiyonu düzenler, insanlar üzerinde sakinleştirici etkileri vardır. Hayvanları sevmek stresi azaltarak depresyon oluşumunu engeller. Böylece bu yoğun ders temposunda kendinizi rahatlatıp, stres kontrolü sağlayabilirsiniz.