Tercih.tv

Üniversitede Başarılı Olmanın En Basit 3 Yolu!

5 Ağustos 2019

Neredeyse her öğrenci sınava çok çalışması gereken dönemlerden nefret eder. Yoğun saatler boyunca yüksek stres altında ders çalışmak hem GNO’nuza (Genel Not Ortalaması) hem de sağlığınıza zarar verebilir. Bir de bunların üzerine üniversitede başarılı olacağınız garanti olmadığından dolayı, çalışma alışkanlıklarını değiştirmeniz fazlasıyla fark yaratabilir. Aşağıda vereceğimiz birkaç tavsiye başlamak için iyi olabilir.

1) İki Defter Kullanın

Derslerinize bir defter ile gelin ve yazabildiğiniz her şeyi bilgisayara yazın. Düzgün gözükmesine ya da okunaklı olmasına gerek bile yok. Dersten sonra (yaklaşık 1 saat) notlarınızı ikinci defterinize geçirin. Notlarınızı tekrar gözden geçirin önemli noktaların altını çizin. Öğretmeninizin önemli dediği yerlerin üzerine düşünün. Tanımları öğrenin ve bir dahaki ders için soruları kaydedin.

2 defter taktiği size bilgilerinizi sürekli taze tutma imkanı sağlayacaktır. Dersten sonra dersi hızlıca tekrar gözden geçirmek bilgileri unutmanızı zorlaştıracaktır. Ayrıca bilimsel araştırmalara göre yazı yazmak herhangi bir konuyu daha akılda kalıcı hale getiriyor.

2) Çalışma Arkadaşı Bulun

Aynı dersleri aldığınız biriyle arkadaş olun ve beraber çalışma takvimi ayarlayın. Çalışma seansları sırasında birbirinize fikir danışın ve anlamadığınız kısımları birbirinize açıklamaya çalışın. Efektif şekilde ders çalışmanın en önemli noktalarından biri de çalıştığınız konuları başka birine açıklamaktır. Çünkü bir ders konusunu anlattığınızda sizin için de daha akılda kalıcı olacaktır. Ödevlerinizi birbirinizden bağımsız yapın ve sonrasında karşılaştırmalar yapın, böylece kendi eksik konularınızı daha fazla fark edebilirsiniz.

3) Ofis Saatlerinde Hocanızı Ziyaret Edin

Bir konu hakkında zorlandığınız zaman ya da sorularınız olduğunda ofis saatlerinde hocanızı ziyaret edip ondan bilgi alabilirsiniz. Bu sayede farklı bakış açılarına sahip olabilirsiniz. Hatta sadece sorularınız olduğunda değil ofis saatlerinde de hocanızı ziyaret ederseniz onunla daha güçlü ilişkiler kurabilirsiniz. Fakülte hocalarınızla güçlü ilişkiler kurmanız sizi derse daha fazla motive edecektir ve aynı zamanda ileride iş başvurusunda bulunduğunuzda gösterebileceğiniz bir referans olacaktır.