Tercih.tv

Üniversitede Bir Dersten Kaldığınızda Düşünmeniz Gereken Önemli 3 Durum!

26 Ağustos 2019

Ne kadar başarılı olursanız olun bazen hayat sizi yapabileceğinizin en iyisini yapamayacağınız yollara sokar. Derslerinizin bir ya da birkaçından kalabilir, ortalamanızı düşürebilirsiniz. Ama elbette bu bir son değil. Kendinizi toparlayıp harekete geçmek için asla geç değildir. Biz de bu konuda size yardımcı olacağına inandığımız 3 durumdan bahsetmek istedik.

1) Son Saniyede Not Yükseltmeye Çalışmak

Henüz dönem notunuz belli değilse dersinize giren öğretmenle birebir konuşup dersi geçebilmek için yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını konuşabilirsiniz. Böylece kendinize dersten kalmamak için bir şans yaratmış olursunuz.

Tabi ki bu şansı talep etmeden önce neden bu dersten kalıyor olduğunuzu bir düşünün. Eğer ki devamsızlık gibi bir durumdan dolayı kalıyorsanız, öğretmeninizin size yardım etmeye pek hevesli olmayacağını söylemek gerekir.

 2) Dersten Kalmanın Getirdiği Sonuçlar

Dersten kaldığınızı düşünüyorsanız bunun sonuçlarını da kafanızda tartmanız gerekmekte. Ortalamanızı ne kadar etkileyeceği, o dersi bir daha ne zaman alabileceğinizi, döneminizi uzatıp uzatmadığı ve benzeri pek çok şeyi düşünmelisiniz. O sırada staj arıyorsanız özellikle daha da sıkıntılı bir duruma sokabilir sizi. Elbette dersten kalmanın ve alt dönemdeki öğrencilerle beraber o dersi almanın getirdiği utanç ve başarısızlık düşüncesinin yol açtığı stresi de unutmamak gerekir.

3) Sonraki Adımlar

Gelecek yıl kaldığınız bu dersi almanız dahilinde diğer derslerinizin bu durumdan nasıl etkileneceğini düşünmelisiniz. Ders programınız nasıl olacak? Boş zamanınızdan ya da diğer etkinliklerden ne kadar kısmanız gerekecek? Bunlar ve benzeri pek çok soruyu ve yanıtlarını düşünmeli, bunlara göre sizin için dönemin en rahat ve en verimli nasıl geçeceğine karar verip kendinize bir yol haritası çizmelisiniz. Elinizdeki bu plan doğrultusunda yeni dönem derslerini seçmeli ve kendinizi bu duruma göre bir şekle sokmalısınız.