Tercih.tv

Üniversitede İş Hayatıyla İlgili Kurulan 5 Hayal!

2 Temmuz 2019

Henüz üniversiteye bile girmeden hepiniz gelecekteki iş hayatlarınız hakkında hayaller kurmuşsunuzdur. Üniversiteyi kazandığınızda da bu hayaller çok daha gerçekçi bir hal alır. Peki bu hayaller neler? İşte hepinizin iş hayatıyla ilgili hayalini kurduğu 5 durum.

1) Üniversite biter bitmez iş hayatına girmek

Lisans döneminde bir an önce okulu bitirip iş hayatına adım atmak gibi hayalleriniz olabilir. Bunu yaşama olasılığınız okuduğunuz bölümle beraber değişim göstermekle birlikte, hayalini kurduğunuz kadar hızlı bir şekilde iş hayatına giremeyebilirsiniz. Ancak bu durumla beraber umutsuzluğa kapılmayın. Siz çalışıp, kendinizi geliştirdiğiniz sürece tıpkı hayal ettiğiniz gibi üniversite biter bitmez iş hayatına adım atabilirsiniz.

2) Çalışırken eğlenebilmek

İşini severek yapmak tabi ki herkesin hayali. Kendi işini yapmak, iş arkadaşlarıyla samimi arkadaşlıklar kurmak, çalışırken güzel vakit geçirmek… bunları yaşamak elbette imkansız değil. Ancak iş hayatına girer girmez sevdiğiniz işlerle karşılaşamayabilirsiniz. Dilediğiniz pozisyon ve iş için iş hayatında da kendinizi geliştirmeyi ve çabalamayı unutmamalısınız. Bunu başarıp yetkinliğinizi ispatladığınız zaman, gerçekten de hayalini kurduğunuz gibi bir iş hayatının içerisinde olabilirsiniz.

3) İş hayatına girip aynı zamanda o işte daha başarılı olmanızı sağlayacak eğitimlere katılmak

İş hayatına girdiğinizde daha düzenli bir hayatınız olacağı için birtakım eğitimlere katılmak için daha fazla fırsatınız olacaktır. Ancak özellikle iş hayatına yeni girdiğinizde oluşacak olan iş yoğunluğu gibi durumlar sizler için bu fırsatı biraz zorlayabilir.

4) Evden çalışabilmek

Rahatına düşkün birçok kişinin en büyük hayali evde çalışabileceği bir işe sahip olmak.  Yaygınlaşmakta olsa da hala pek karşılaştığımız durumlardan değil. Güzel bir hayal olsa da beklentilerinizi en azından şimdilik çok yüksekte tutmamanız sizin yararınıza olacaktır.

5) Dünyayı değiştirecek bir projeye imza atmak

Özellikle mühendislik bölümü mezunu arkadaşlarımızın hayalini kurduğu “dünyayı değiştirmek” kavramı genelde herkesin duyduğu, düşündüğü bir fikir. Düşüncesi ne kadar güzel olursa olsun gerçekten başarmak da bir o kadar zor. Elbette çok güzel şeyler başarmak sizin elinizde. Gerçekten uğraşıldığında başarılamayacak bir şey yok. Ancak bunun zoru bir süreç olduğunu ve bir anda elde edemeyeceğinizi unutmamalısınız.