Tercih.tv

Üniversitede Mutlaka Katılmanız Gereken 7 Kulüp! 

2 Temmuz 2019

Öğrencilerin üniversiteye geldiklerinde en çok heyecan duydukları şeylerden biri kulüplerdir. Öğrenci kulüpleri öğrencilerin hayatlarında farklı deneyimler sağlamak ve onları, derslerin boğucu havasından bir miktar uzaklaştırabilecek yegâne ögelerden biridir. Biz de bu sebeple üniversiteye geçtiğinizde mutlaka katılmanız gereken 7 kulübü sizler için tanıttık.

1) Müzik Kulübü

İlk okuldan beri bildiğimiz bir kulüp olan müzik kulübü, üniversitede de varlığını devam ettiriyor. Elbette bir takım farklarla. Üniversitede müzik kulüpleri okulun her etkinliğinde görebileceğiniz, müzik grubu kurmak isteyen öğrenciler için keşif şansı tanıyan, gerek koroları gerek devamlı etkinlikleriyle her üniversitelinin gönlüne taht kurmuş okulun en gözde kulübüdür.

 2) Tiyatro Topluluğu

Öğrencilerine oyunculuk eğitimi vermekle beraber yıl içerisinde en az 1 oyun sergiler, bazen hazırlanan oyunla turneye çıkar, üniversiteler arası yarışmalarda okulu temsil eder. Bunun dışında yıl içinde oyunculuk ve tiyatro üzerine workshoplar, söyleşiler düzenler.

 3) Amerikan Futbolu Kulübü

Çoğu üniversitede bulunan ve merak uyandıran bir kulüptür. Ülkemizde varlığını çok göstermeyen Amerikan futboluna ilgi duyan öğrenciler, üniversitelerinin Amerikan futbolu kulübüne katılarak gerekli eğitimi alabilir, okul takımına katılıp yarışmalarda okullarını temsil edebilirler.

 4) Yelken Kulübü

Yelkencilikle ilgili teorik ve Pratik öğrenim sağlar. Kulüp üyeleriyle oluşturulan takımlar içerisinde üniversiteler arası yarışmalarda okullarını temsil ederler.

5) Sualtı Kulübü

Üyelerine teorik dalış eğitimi verir. Bu eğitimin sonunda yapılan sınavlarda başarılı olan öğrencilere pratik dalış eğitimi verilir. Yıl içerisinde dalış gezileri düzenler ve sualtıyla ilgili farklı araştırma projelerinde yer alır. Sualtı ve dalış ile ilgili belgesel gösterimleri organize eder.

6) Sosyal Sorumluluk Kulübü

Üyeleriyle beraber sosyal sorumluluk projeleri düzenler. Gerek üniversite gerek çeşitli bakanlıklarla beraber başlattığı projelerle topluma katkıda bulunur. Yardıma ihtiyacı olan çocuklara giysi, defter, kitap ve benzeri bağış organizasyonları düzenler. Yapılan bu çalışmalar aynı zamanda üyelerin özgeçmişlerine ekleyebilecekleri projelerdir.

7) MUN (Model United Nations) Kulübü

Üyelerine İngilizce konuşma konusunda büyük katkılar sağlayan uluslarası üniversiteler ve topluluklarla beraber ortak hazırlanan konferans ve tartışma ortamlarında üniversitemizi temsil eden, Dünya sorunlarının İngilizce olarak tartışıldığı etkinlikler düzenler.