Tercih.tv

Üniversitede Öğretmenlerinizden Memnun Kalmadığınızda Yapabileceğiniz 5 Şey

12 Temmuz 2019

Her öğrencinin dersleri anlama şekli ve her öğretmenin kendine has bir öğretim şekli varken, iki tablonun her zaman birbiriyle uyum içerisinde olmasını beklemek oldukça anlamsız olurdu. Bu uyumsuzluğu yaşayacak olursanız eğer deneyebileceğiniz 5 yolu sizlerle paylaştık.

 1) Farklı Bir Öğretmenden Aynı Dersi Alabilirisiniz

Eğer almanız gereken dersi başka bir öğretmenden de alma şansınız varsa bu şansı kullanmak isteyebilirsiniz. Ekleme/çıkarma haftasını iyi takip etmelisiniz.

 2) Yardım İsteyebilirsiniz

Eğer öğretmeninizden dersi anlayamıyorsanız ve başka bir sınıf arkadaşlarınızdan yardım isteyebilir ya da üst sınıflardan belki de dışardan başka birinden özel ders almayı düşünebilirsiniz.

 3) Dersi Bırakabilirsiniz

En azından o dönem için baktınız bu derste başarılı olamayacaksınız, o dersi bırakabilirsiniz. Sonraki yıl belki başka bir öğretmen o derse girmeye başlayabilir ya da kim bilir, beğenmediğiniz öğretmeniniz bambaşka bir öğretim bakış açısıyla karşınıza gelebilir. Bu sebeple eğer o dönem o derse tutunamayacağınızı hissediyorsanız bırakın ve şansınızı deneyin.

4) Birileriyle Bu Durumu Konuşabilirsiniz

Hiçbir şekilde sonuç alamıyorsanız ilgili yer ve kişilere şikayette bulunmayı deneyebilirsiniz. Sizi dikkate alacak birini bulup bu sorununuzu kökten çözmeyi deneyebilirsiniz.

 5) Yaklaşımınızı Değiştirebilirsiniz

Suçu her zaman başkalarında aramamak lazım. Bazen biriyle anlaşamamanızın sebebi ona nasıl yaklaşacağınızı ya da o insanla nasıl anlaşacağınızı bilememenizden kaynaklanır. Bu sebeple öğretmeninize yapıcı ve farklı şekillerde yaklaşarak çözüm üretmeyi deneyebilirsiniz.