Tercih.tv

Üniversiteden Burs Alınabilecek En İlginç 7 Yol!

20 Temmuz 2019

Günümüzde üniversite kazanmak zor, burs kazanamayacağını düşündüğü için üniversitede hayallerinden vazgeçen gençlerin sayısı bir hayli fazla. Oysaki üniversitelerden farklı yollarla burs kazanmak artık çok kolay. Artık üniversiteler sadece akademik başarıya değil, her bireyin kendine özgü yeteneklerine verdiği değeri burs imkanlarıyla göstermekte. İşte burs alabileceğiniz 7 alışılagelmedik yol.

1) E-spor Bursu

Yeni yüzyıldaki en büyük eğlence platformu; bilgisayarlar. Eğlenmek için oynadığınız bilgisayar oyunlarıyla burs kazanabileceğinizi biliyor muydunuz? 2016 yılında Bahçeşehir Üniversitesinin başlattığı bilgisayar oyunları platformunda başarılı olan oyuncuların burs almaları artık mümkün.

 2) Özel Yetenek Bursu

Günümüzde üniversiteler ÖSYM bursu dışında birçok farklı yolla burs verebiliyor. Özel yetenek bursu da bunlardan bir tanesi. Üniversiteler yetenekli öğrencilere burs verebilmek için özel yetenek mülakatları düzenliyorlar. Kendinizi ifade edebileceğinizi düşündüğünüz bir yeteneğinizi varsa mutlaka deneyin.

3) Tercih Sırası Bursu

Bazı üniversiteler tercih sırasında kendilerine öncelik verirseniz size burs verebiliyor.

4) Spor Bursu

Spor başarılarınızın akademik başarılarınıza da etki edebileceğini biliyor muydunuz? farklı spor dallarında ülkemizi temsil etmiş ya da ülke içinde derece yapmış sporcularımıza da burs verilebiliyor.

5) TÜBİTAK Teşvik Bursu:

Üniversiteler TÜBİTAK ‘ta çalışma yapmış ve altın, gümüş ve bronz madalya kazanmış öğrencilere burs imkânı sağlayabiliyor

6) Eğitime Destek Bursu

Kardeşiniz ile aynı üniversitede okuyorsanız çoğu üniversite belirli bir yüzde bir burs sağlamakta. Aynı zamanda ailenizden biri öğretmen ise üniversiteler %10 ile %20 arası burs sağlıyor.

7) Apply BAU

Bahçeşehir Üniversitesi son yıllarda üniversiteye girişte yeni bir çağ başlattı. Hayalleriniz ve kendinizi ifade ediş şekliniz ile farkınızı gösterebilir ve sadece kişiliğinizi ortaya koyarak burs kazanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için tıklayın!