Tercih.tv
Üniversiteye Geçmeden Önce Kendinize Katmanız Gereken X Yetkinlik

Üniversiteye Geçmeden Önce Kendinize Katmanız Gereken 3 Yetkinlik

28 Mart 2019

Üniversite yıllarınızda hem bölümünüzle ilgili akademik anlamda hem de ilgi alanlarınız dahilinde entelektüel anlamda birçok farklı bilgi ve yetkinlik edineceksiniz. Fakat üniversiteye geçene kadar da farklı konularda deneyim sahibi olup yetkinlik kazanmak mümkün değil mi? Elbette mümkün, hatta olması gereken de tam olarak bu! Peki ya hangi konularda tecrübe edinmek üniversite yıllarında fayda sağlar?

1) Genel Kültür

Genel kültür seviyenizi arttırmak aslında tüm hayatınız boyunca yapmanız gereken bir şey. Fakat elbette ki üniversiteye geçmeden önce de genel kültür seviyenizin belli bir çıtanın üstünde olması gerekmekte. Bu, gireceğiniz arkadaş ortamlarında size katkı sağlar. Aynı zamanda ikili ilişkilerinizin güçlenmesi için de belli bir genel kültüre sahip olmak oldukça önemlidir. “Topaç dönüyor muydu duruyor muydu?” denildiğinde bunun Inception filmi olduğunu, Sefiller’den bahsedildiğinde Victor Hugo’ya ait olduğunu bilmeniz sosyal hayatınızda büyük katkı sağlar.

2) İngilizce

Birçok üniversite artık İngilizce olarak eğitim veriyor. Eğer lise hayatınızda İngilizcenizi yeterli seviyeye getirmediyseniz üniversiteye geçeceğiniz yaz biraz da olsa kendinizi İngilizce konusunda geliştirmeniz size büyük fayda sağlayacaktır. Üniversitenizdeki eğitim dili Türkçe olsa bile yine de artık İngilizceye ihtiyaç duyulmadığı bir sektör ya da meslek grubu pek fazla kalmadı. Üniversitede hiç işinize yaramayacak olsa dahi işe girerken diğer adaylardan avantajlı durumda olmak için de yaz tatilinizin bir kısmını İngilizce öğrenmeye ayırmanız mantıklı olabilir.

3) Yemek Yapma

Bazıları üniversiteyi ailesinin yanında okurken bazıları ise farklı bir şehirde okur. Farklı şehirde okuyan öğrenciler de kendi arasında yurtta kalanlar ve evde kalanlar olarak ayrılabilir. Eğer yurtta kalıyorsanız şu anda aşçılık becerilerine pek ihtiyacınız olmasa da ileride muhakkak olacaktır, siz şimdiden aç kalmayacak seviyede bir şeyler pişirmeyi öğrenin.

Üniversiteye gidilmeden önce yapılması gerekenler arasında elbette daha fazla şey vardır, bunlar yalnızca temel şeyler. Bu temel yetkinliklere sahip olarak gerek sosyal ortamlarda gerekse kişisel yaşantınızda kalitenizi arttırabilirsiniz.