Tercih.tv

Üniversiteye Geçtiğinizde Dönüşebileceğiniz 5 Farklı İnsan Tipi!

26 Haziran 2019

Üniversiteye geçtiğinizde bir şeyleri başarmış olmanın ve lise hayatını geride bırakmanın verdiği coşkuyla beraber olduğunuzdan farklı insanlara dönüşebilirsiniz. Bunun yanlış bir tarafı da yok, çok normal bir durum. Her geçen gün daha da büyüyüp olgunlaşıp geliştiğinizi düşünecek olursak yetişkinlik hayatınızın başlangıcının lisedekinden farklı olması normal olmasının yanında sizlere kendinizin bile bilmediğiniz yönlerinizle tanışmanıza imkan sağlayacak. İşte lise hayatında nasıl olursanız olun üniversite hayatınızda olabileceğiniz farklı öğrenci tiplerini sizlerle paylaştık.

1) Her Gördüğüyle Selamlaşabilen Tip

 Nasıl olduğunu bilmesek bile bazı öğrenci arkadaşlarımız bir kampüs dolusu insanla selamlaşmadan sınıfına varamıyor. Nasıl bu kadar çok insanla tanışma fırsatı bulduklarını bilemesek bile sosyal ortamlarda kendini belli edebilen ve girişken insanlar olduklarını söylemek mümkün

2) Her Ders Uyuyup Ders Notlarından Sınava Çalışan Tip

Bu öğrenci arkadaşlarımız genelde tüm zamanını dışarıda eğlenerek geceleri de bilgisayar oyunları oynadıkları için uyuyacak zamanı ders saatinde yaratan tipler. Kendilerine üniversite sınavını atlattıkları için bir nevi ödül veriyor gibiler. Ancak sınavdan 2 hafta önce oturup bütün ders notlarını sindirerek sınavlarından asla düşük not almayan öğrenciler de yine onlar.

3) Müzik Grubu Olup Sırtında Gitarıyla Dolaşan Tip

Onları genelde kampüs bahçesinde arkadaşlarına yeni parçalarını tanırtırken ya da okul koridorlarında sırtlarında müzik aletleriyle sohbet ederken görürsünüz. Oldukça sosyal olan bu tipler aynı zamanda ihtiyaç anında okul etkinliklerinin bir numaralı kurtarıcısı olmuşlardır.

4) Tek Amacı Soru Sormak Olup Hep En Önde Oturan Tip

Bu tip öğrencilerin gerçekten anlamadıkları için mi soru sordukları yoksa öğretmene şov mu yaptıkları büyük bir bilinmezdir. Genelde akılları lise döneminde kalmış bu öğrenci arkadaşlar oluşturdukları çalışma gruplarından dışarı çıkmazlar.

5) Üyesi Olmadığı Kulüp Kalmamış Etkinlik Bağımlısı ve Girişken Tip

Bu tip öğrenciler her an her yerden hayalet gibi çıkabilmektedir. Bu öğrencilerin özgeçmişlerinde yok yoktur. Bunun dışında üniversiteyi en verimli yaşayan öğrenciler olduklarını söyleyebiliriz.  Eğlenmek istediğinizde aramanız gereken kişiler onlardır.