Tercih.tv

Üniversiteye Hazırlanırken Motivasyonunuzu Arttıracak 5 Film!

19 Haziran 2019

 Okul sınavları, ödevler, üniversiteye hazırlık derken hepinizin çaresiz, umutsuz hissettiği anlar olmuştur. Başaramayacağınızı düşünüp kendinize hiç zaman ayıramadığınız için öfkelendiğimizde ne için çabaladığınızı, hedeflerinizi unutabiliyorsunuz. İşte tam da bu sebeple yorgunluğunuzu üzerinizden atıp izlerken heyecanlanacağınız, sizlere kendinize inanmanız için ilham verecek 5 filmi sizlerle paylaştık.

1) Soul Surfer- Dalgalara Karşı

Küçüklüğünden beri sörf yapan, yarışmalar kazanan ancak talihsiz bir gün sol kolunu bir köpek balığına kaptırmış olan genç bir kızın gerçek hikayesinden uyarlanan bu filmde imkansız görünenlerin inanç ve kararlılıkla nasıl başarılabileceğini bizlere gösteriyor.

2) Facing the Giants- Devlerle Yüzleşme

Herkesin bildiği meşhur “ölüm emeklemesi (the death crawl)” sahnesiyle sizleri ekrana kilitleyerek soluksuz izlemenizi sağlayacak bu filmle başaramayacağınızı düşündüğünüz her zorluğun aslında sadece bir illüzyondan ibaret olduğunu göreceksiniz. Tek sınırınız kendi zihniniz. Elinizden gelenin en iyisini yapıp başarabileceğinize inanın!

3) Whiplash

Küçük yaşlardan beri bateri çalan genç müzisyenin, onu kapasitesinin tamamını göstermeye zorlayan öğretmeniyle olan ilişkisini konu alan heyecanla izleyeceğiniz bu film biraz hırs ve azimle başarabileceklerinizi gösterirken, cazın muhteşem doğasıyla da ruhunuzu doyuruyor.

4) Peaceful Warrior- Dingin Savaşçı

Dan Millman’ ın Way of the Peaceful Warrior romanından uyarlanan bu film, olimpiyatlara hazırlanan genç bir sporcunun, geçirdiği bir trafik kazası sonrasında bir daha spor yapamayacağını söyleyenlere inat verdiği savaşı anlatıyor. Doğru amaca odaklanmanın sırlarını anlatan bu filmle, başkalarının size ne kadar inandığının bir önemi olmadığını sadece kendinize inanmanızla kendi küçük imkansızlarınızı alt edebileceğinizi göreceksiniz.

5) Temple Grandin

Otistik bir kadın olan Temple Grandin’ in geçek hayat öyküsünü anlatan bu filmle, zor şartlar altında bile inanılmaz şeylerin mümkün olduğunu daha net görüyor, korkularınızla yüzleşiyor ve kafanızda size pes etmenizi söyleyen sesleri susturuyorsunuz.