Tercih.tv

Üniversiteye Yeni Başlayacaklar İçin Yapılmaması Gereken 5 Davranış!

16 Temmuz 2019

Lise hayatı elbette sonsuza kadar sürmeyecekti. Bittiğinde ise bambaşka bir ufuk olacak üniversite hayatına geçiş yapmış olacaksınız. Bu dünya size çok daha farklı gelecek, lisedeki bazı davranışlarınızın üniversitede hoş karşılanmayacağını ya da bu tavrınızın akademik yaşantınızı gerçekten etkilediğini fark edeceksiniz. Zaman içinde de davranışlarınızın değişip olgunlaştığını birebir gözlemleme şansı yakalayacaksınız. Bu sebeple sizlere üniversiteye başladığınızda ayaklarınızın üzerinde daha rahat durabilmeniz için yardım etmek istedik. İşte hayat kurtarıcı 5 tavsiye.

1) Kendinizi Ortamlarda Fark Ettirmek İçin Gereğinden Fazla Uğraşmayın

Üniversitede kendi reklamınızı yapmak için uğraşmamalısınız. Burası kendinizi keşfetmeniz için mükemmel bir şans. Kendinizi tanıyıp kendinizden emin olmanız insanların dikkatini çekecektir. Samimi ve içten olduğunuz sürece de insanlar sizi bulacaktır buna emin olun.

2) Nasıl Olsa Geçerim Düşüncesiyle Derslerinize Çalışmayı İhmal Etmeyin

Lise sınavlarınızda son gün çalışıp başarılı olmak belki çok zor olmayabilir. Ama üniversitede derslerin ağırlığı, birikmiş yorgunluk gibi faktörler çalışma veriminizi düşüreceği için tek gecede başarı sağlamak mümkün olmayabilir. Üniversite gerçekten de günü gününe çalışarak emek verilerek başarılı olabileceğiniz, kendinizi diğerlerinden ayırmanız gereken bir dünya. Ancak doğru bir çalışma düzeniyle üniversitenin hakkından gelebilirsiniz.

 3) Bütün Kulüplere Aynı Anda Üye Olmayın 

Öğrenci kulüpleri üniversiteyi gerçekten yaşanabilir kılan en önemli özelliklerden biridir. Ama sadece kayıt olup etkin olmadığınızda hiçbir anlamı yoktur. Bu sebeple bütün kulüplere aynı anda katılmak gibi bir yanlış yapmayın. Böylece kulüplerin sağladığı etkinliklerden gerçekten verim alabilir daha keyifli bir üniversite hayatı yaşayabilirsiniz.

4) Tüm Gece Dizi İzleyip Derslerde Uyumayın 

Günümüz gençliğinin en büyük sorunlarından biri uyku düzensizliği. Tüm gençlerin bağımlısı olduğu geç saatlere kadar dizi/film izleme etkinlikleri sağlıksız olmasının yanında akademik hayatı da kötü etkilemekte. Uykusuz gecelerin sonunda girilen derslerden hiçbir verim alınmamasına karşın, kimi öğrenciler sıralarda evlerindekinden daha fazla uyumakta. Siz siz olun, her şeyin bir zamanı olduğunu bilin.

5) Tek Bir Arkadaş Grubuyla Yetinmeyin 

Üniversiteye girdiğin ilk 2 hafta içerisinde siz daha fark edemeden bir arkadaş grubuna dahil olacaksınız. Ama bu bütün üniversite hayatınızın sadece bu grupla ilerlemesi gerektiği anlamına gelmez. Kendinizi keşfetmeye çıkacağınız bu üniversite yolculuğunda ne kadar insan tanırsanız o kadar çok şey keşfedeceksiniz. Bu sebeple kendinizi diğer insanlara soyutlamayıp, farklı ortamlara girin, sadece network geliştirmekle kalmaz farklı tecrübeler edinmiş insanlarla tanışmış olursunuz. Sonuçta üniversite yılları bir daha gelmeyecek ve değerini bilmek gerek.