Tercih.tv

Üniversiteye Yeni Başlayanların Başına Gelen Kilo Alma Problemlerinden Kaçmak İçin 7 Yol!

26 Haziran 2019

Çok ünlü şehir efsanelerinden bir tanesi, üniversiteye girilen ilk yıl öğrencilerin aşırı kilo almasıdır. Kimi öğrencinin inandığı kimi öğrencinin ise yaşadığı bu duruma engel olmak da elbette ki mümkün. Biz de hem daha sağlıklı olabilmek için hem de fazla kilolardan korunmak ya da var olan kilonuzu kontrol altında tutabilmek için sizlere 7 farklı yol göstermek istedik.

1) Kampüs içerisinde olabildiğince çok hareket edin

Büyük küçük fark etmez okulda olabildiğince hareketli olarak ufak egzersizler yapmış olursunuz. Bu da size kilo kontrolü konusunda yardımcı olur.

2) Okul içerisindeki spor takımlarına katılın

Okulunuzun yüzme, futbol, basketbol, voleybol ve benzeri takımları / kulüpleri varsa, bu gruplara dahil olup egzersiz ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Hem fazla kilolara engel olur hem de yeni insanlarla tanışabilmek için bir ortam yaratmış olursunuz.

3) Ders aralarını pilates, yoga gibi faaliyetlerle kapatın

Bitmek bilmeyen ders aralarında kampüsünüzde ya da çevresine yoga, pilates ve benzeri aktivitelerde bulunabilirsiniz. bu aktiviteyi arkadaşlarınızla yaparsanız, kilonuzu kontrol altında tutmak ve sağlıklı olmak bir yana, arkadaşlarınızla çok daha samimi ve iyi vakit geçirebilirsiniz.

4) Akşamları salata yiyin

Akşam yemeği aslında öğünler içerisinde en az besini tüketmemiz gereken öğünüdür. Bunun sebebi vücudun akşam saatlerinde metabolik olaylarını azaltmasıdır. Yani geç saatlerde ağır şeyler yerseniz eğer vücut bu besinleri yakmakta güçlük çeker. Bu sebeple elinizden geldiğince akşam yemeklerinde salata gibi kalorisi düşük ve hafif gıdalar tüketmelisiniz.

5) Evinizde sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun

Cips, gofret, çikolata gibi gıdalar yerine canınız atıştırmak istediğinde yiyebileceğiniz kuru meyveler, kuru yemiş, glütensiz galeta ve benzeri gıdalar tercih edebilirsiniz.

6) Okula yürüyerek gidin

Yürüyüş tahmin edebileceğiniz üzere sağlığınızı ve kilonuzu korumak için yapabileceğiniz en basit ve güzel şeylerden biri. Okul ve eviniz arasındaki uzaklık eğer aşılamayacak bir mesafede değilse, okula yürüyerek gitmek sizin için güzel bir alışkanlık olacaktır.

 7) Gün içinde bol bol sıvı tüketin

Su metabolizma ve sindirim sisteminin düzenlenmesi için çok önemlidir. Yeteri kadar su içilmediğinde vücuttaki metabolik aktiviteler yavaşlar. Bol bol su içerek hem açlık hissinizi azaltır, hem de yediklerinizi çok daha hızlı bir şekilde yakarsınız.