Tercih.tv

Uyanmak Çok Zor Biliyoruz! Tüm Zorluklara Rağmen İşte O Derse Katılmanız İçin 9 Sebep!

17 Haziran 2019

Özellikle üniversite yıllarında bazen kendinizi çok yorgun ve bıkmış hissedersiniz. Böyle zamanlarda okula gidip o derse girmek sizin için ölüm gibi gelebilir, kendinize neden o derse gitmemeniz gerektiğiyle alakalı yüzlerce sebep üretebilirsiniz. İşte tam da böyle anlar için biz de sizlere ayaklanıp o derse gitmeniz için 9 madde hazırladık.

1) Gitmezseniz Pişman Olursunuz

Sorumluluklarınızı yerine getirmemiş olduğunuzu düşündüğünüz için pişmanlık yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda çok zorlanmış da olsanız o derse gittiğiniz için küçük bir zafer kazanmış hissiyle kendinizle gurur duyacaksınız.

2) Hayatınızı Değiştirecek Bir Şey Öğrenebilirsiniz

Belki derste bahsedilecek bir kurum ya da kuruluş gelecekte çalışacağınız yer olacak. Derste burayı duyup merak edip araştırdığınızda belki de burayı kendinize hedef edineceksiniz. Belki de derste bahsedilecek bir konu ilginizi çok çekecek ve hayatınızı o alanda devam ettireceksiniz. Ne olacağını bilemiyoruz

3) Üniversiteye, Üniversitede Bulunmak İçin Girdiğinizi Unutmayın

Uzun uğraşların ve emeğin sonucunda kazandığınız, vaktinizi, sabrınızı verdiğiniz üniversiteye girdiğinizde hissettiğiniz mutluluğu hatırlayın. Peki bunca emeğin ardından derslere girmemek neden? Ne şartlarla neler feda ederek o üniversiteye geldiğinizi ve neden orada olduğunuzu sakın aklınızdan çıkarmayın.

4) Neyi Bilip Neyi Bilmenize Gerek Olmadığını Öğrenebilirsiniz

Bilmeniz gerekenler haricinde aslında hangi bilgilere ihtiyaç duymayacağınızı, hangi konuların sınavlarınızda önemli olmayacağı hakkında da bilgi edinebilirsiniz. Böylece daha yüksek notlar alabilirsiniz.

5) Dersten Önce ve Sonra Sosyalleşebilirsiniz

Ders öncesinde arkadaşlarınızla kampüste takılıp, ders çıkışında da beraber vakit geçirme şansı yakalamış olursunuz.

6) Sonrasında Çalışmanız Gerektiğinde Size Zaman Kazandırır

Hangi konuları özellikle çalışmanız gerektiğini bileceğiniz için sonrasında çalışmak da çok daha rahat olacaktır. Bunun dışında eğer derste not alanlardansanız yeni baştan not çıkarma zahmetine girmeyip çalışma faslına geçebilirsiniz.

7) Sorularınızı Sorabilirsiniz

Derse gittiğinizde öğretmenlerinizle ve arkadaşlarınızla birebir iletişim kurma şansı yakalarsınız. Bu şekilde derste anlayamadığınız şeyleri öğretmeninize ve arkadaşlarınıza sorma şansı yakalarsınız.

8) Okula Giderken Egzersiz Yapma Fırsatı Bulursunuz

Okul ve evinizin arasındaki mesafe ne olursa olsun egzersiz egzersizdir. Derse giderken yapacağınız yürüyüşler ve kampüs içerisinde dersi beklerken yapabileceğiniz yürüyüşlerle az da olsa egzersiz yapma şansı yakalarsınız.

9) Mezun Olmak İstiyorsunuz

Tabii ki mezun olmak istiyorsunuz! Ancak kötü notlarla bu biraz zor olur öyle değil mi? Notlarınızın yüksek olması içinde dersi derste dinlemek oldukça etkili bir yöntem. O derse gitmek sizi ne kadar zorlarsa zorlasın, doğru olanın bu olduğunu ve başarılı olup mezun olabilmek için bunu yapmanız gerektiğinin siz de farkındasınız. Bu sebeple üşengeçliği bırakıp hareketlenin, öğrenmeniz gereken çok şey var!