Tercih.tv

Vizelerde İstediğiniz Başarıyı Elde Edemediğinizde Yapabileceğiniz 5 Şey

9 Ağustos 2019

1)Vizenin üzerinden geçin

Vizeden kaldığınızı anladıktan sonra kendinize sakinliğinizi korumak için biraz zaman verin. Sonrasında kendinizi hazır hissettiğinizde eğer sınav sorularını hatırlıyorsanız neyi bilmediğinizi ya da neyi yanlış bildiğinizi görebilirsiniz. Bundan sonra tüm vize konularının üzerinden geçmeye başlayın. tekrarlarınızı yapın ve gerçekten doğru bir şekilde öğrenin.

2)Öğretmeninizle konuşun

Sınav kağıdınızı görmek, tavsiye almak, notunuzu yükseltebilmek için proje, ödev istemek ve benzeri seçenekleri değerlendirebilmek için kaldığınız dersin öğretmeniyle iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz.

 3)Kendinize dürüst olun

Sınav öncesinde ne kadar çalıştığınızı ve nasıl çalıştığınızı gözden geçirin. Gerçekten de yeteri kadar çalışıp çalışmadığınızı kendinize sorun? Bu sorunun cevabı sonraki sınavda ne yapıp ne yapmamanız gerektiğine karar verirken ve sorunun ne olduğunu bulmaya çalışırken size çok yardımcı olacak.

4)Planlama yapıp bunu uygulayın

Sorunun ne olduğunu ve eksiklerinizi tespit ettikten sonra sıra yapmanız gerekenlerin planlamasını yapmaya gelir. Programınızı yaptıktan sonra sonraki sınava kadar istikrarlı bir şekilde bu programa uymalısınız.

 5)Yardıma ihtiyacınız varsa yardım istemekten çekinmeyin

Eğer tek başınıza yeterli olmadığınızı düşünüyorsanız gerek arkadaşlarınızdan gerek üst dönemlerinizden o ders konusunda yardım istemekten çekinmemelisiniz. Bazen farklı bir insandan dinlediğinizde konular çok daha anlaşılır olur ve çok daha rahat öğrenirsiniz.  Bu sebeple ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız yardım istemekten çekinmeyin.