Tercih.tv

Yabancı Dil Eğitiminin Size Kazandıracağı 5 Yetkinlik!

24 Haziran 2019

Tüm dünyada ve yabancı dil eğitiminin oldukça başarılı olduğu ülkemizde birden fazla dil bilmenin size açacağı kapılar bahsetmekle bitmez. Biz yine de yeni insanlarla iletişim kurmanız kolaylaşırken, iş hayatında da tercih edilmenizi sağlayacak yabancı dil eğitiminin size kazandıracağı özelliklerden bazılarını açıklamak istedik. İşte yeni bir dil öğrenerek elde edebileceğiniz 5 yetkinlik.

1) Daha Çok İnsan Tanıyabileceksiniz                                                           

“Bir dil, bir insan” diye boşuna dememişler. Öğrendiğiniz her yeni dil bir insanı daha hayatına katabilirsiniz demek. Farklı insanlar ve farklı yaşamları öğrenmek kendinizi geliştirmeniz için yapabileceğiniz en güzel şeylerden biridir. Hem kim bilir belki de en yakın dostunuz olması gereken kişi sizinle farklı bir ülkede doğmuştur.

2) Seyahat Sizin İçin Kolaylaşacak

Dil öğrenimi sayesinde gezmek, görmek istediğiniz bir yere gitmek istediğinizde iletişime girememekle ilgili korkuları silebilirsiniz. Kendinizi birden fazla dilde ifade edebilmek hem özgüveninizi arttıracak hem de dünyayı daha yakından tanımanızı sağlayacaktır.

3) İş Hayatında ve Akademik Dünyada Daha Fazla Tercih Edileceksiniz

Herkesin bildiği gibi dil bilmek iş hayatı için inanılmaz bir artı. İş görüşmesi yaptığınızda gösterebileceğiniz en dikkat çekici yetkinliklerden biri yabancı dil bilginizdir. Bunun dışında gündemi ve yenilikleri daha rahat takip edebilmenize ve güncel olmanıza yardım eder. Bunun dışında öğrenim hayatınız boyunca da dil bilmek size büyük fayda sağlayacaktır. Çevrilmemiş kaynakları okuyabiliyor olmak size akademik hayatta büyük bir rahatlama sağlayacaktır. Bunun dışında öğrenim hayatınız içinde ve sonrasında staj ararken yabancı dil biliyor olmanız hem staj yapabileceğiniz yerlerin seçeneklerini arttıracak hem de  staja kabul edilme şansınızı arttıracaktır.

 4) Ufkunuzu Genişleteceksiniz

Dil, kültür, duygu ve düşüncelerin birleşimiyle doğar, büyür ve gelişir. Yeni bir dil öğrendiğinizde farklı bakış açıları edinir düşünce yapınızı geliştirirsiniz. Farklı kültürleri daha iyi anlayıp kendinize farklı çıkarımlar yapabilirsiniz. Yabancı dillerde yazılmış edebi eserleri, kültürüyle uygun bir şekilde düşünebilmenizi daha iyi anlayıp eserleri orijinal dilinden okuyabilme şansınız olacaktır.

5) Beyin Jimnastiği İçin Birebir

Yeni bir dil öğrenmek beyni çalıştırmak ve aktif tutmak için birebirdir. Beynin yabancı bir dil öğrenmeye çalışırken sahip olduğu aktiflik unutkanlığın ve dikkat dağınıklığının azalmasında etkili olur.