Tercih.tv

Yarını Da Düşün! İşte Geleceğin 10 Mesleği!

24 Haziran 2019

Her yeni çağ, yeni ihtiyaçlar doğurur. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağı da bu ihtiyaçların karşılanması için sizlere yepyeni mesleklerin önünü açıyor. Geleceğin meslekleri nelerdir diye merak edenler için işte yakın ve uzak geleceğin meslekleri.

 1) Yapay Zeka Geliştiricisi

 Bilgisayar teknolojilerin gelişmesi, robotik bilimindeki ilerlemelerle yapay zeka kullanımı ve önemi her geçen gün artmakta. Hızla artan yapay zeka endüstrisinde yaratıcı bilim insanlarına ihtiyaç artıracak.

 2) Robot Teknisyeni

Teknolojiyle birlikte robotların hayatımızdaki yeri her geçen gün artıyor. Gelecekte kullanılamayacaklarına inandığımız alanlarda bile robotların yer alacağını öngörebiliriz. Bir iş gücü konumuna gelecek olan robotların da kontrollerini yapıp doğru çalıştıklarına emin olmamamızı sağlayacak bir meslek grubuna ihtiyaç doğacak.

3) Genetik Mühendisliği

Ömrü uzatmak, yeni tedavi yöntemleri ve biyolojik yaşamın sırlarını ortaya koyan bu bilim dalıyla zaman içinde DNA’sı değiştirilmiş, gelişmiş insanlar üretilebilecek hale gelecek yepyeni bir döneme gelinecek. Bu dönemde doğayı anlayan, onu kullanabilen, değiştirebilen nitelikli bilim insanlarına ihtiyaç doğacak.

 4) İklim Mühendisi

Küresel ısınma, teknolojiyle beraber değişen kimyasal atıklarla gittikçe daha büyük bir problem olmakta. İklimler değişiyor üretimler bu iklim değişikliği sebebiyle kesintiye uğruyor, ekonomi zarar görüyor ve bunlarla birlikte insanların yaşayış biçimleri de değişiyor. İklim değişikliğinin giderek artacağı öngörüldüğünde iklimi kontrol edebilecek teknolojilerin de aynı hızla gelişeceğini ve bu alanda çalışacak mühendislere ihtiyaç duyulacağını söyleyebiliriz

5) IT ve Matematik Uzmanları

Matematiğe her zaman ihtiyacımız olduğunu düşünecek olursak şimdide de gelecekte teknolojiyle de IT ve matematik alanında yetenekli insanlara her zaman ihtiyaç olacaktır.

6) Artırılmış Gerçeklik Geliştiricisi

Yeni dünyanın sunduğu bir diğer teknoloji ise artırılmış gerçeklik! Duygular ve sanal verilerin beraber işlediği yeni bir dünya algısı yaratan yeni nesil video oyunları olacak olan artırılmış gerçeklik teknolojisi gelecek yaratıcılarını bekliyor olacak.

7) Sosyal Ağ Uzmanları Ve Geliştirmecileri 

Şu an bile hayatımızın her anını kaplamış ve apayrı bir endüstri halini almış olan sosyal medya gelecekte de uzun bir süre bizlerle olacak.

8) Enerji Sistemleri Mühendisi

Enerji kaynaklarının giderek azaldığı bugünlerde, yenilenebilir ve temiz yeni enerji kaynakları arayışına geçilmiş, yeni teknolojiyle birlikte enerjiyi kullanmak için farklı yöntemler geliştirilmiştir ve geliştirilmeye devam edecek mühendislere ihtiyaç devam edecektir.

9) Nanoteknoloji Mühendisi

Şu an sağlık, giyim, bilgisayar ve daha birçok sektörde kullanılmaya başlanmış olan nanoteknoloji gelecekte çok daha yaygın olarak hayatımıza girecek.

10) Teknik Etik Uzmanı

Tüm bu teknolojik gelişmelerin elbette ki bir etik çerçevesinde ilerlemesi gerekiyor. Teknik etik uzmanları teknolojilerin insan davranışlarına ve bilincine genel olarak insanlığımıza nasıl bir etkisi olabileceğini göstererek bizleri bilinçlendiriyorlar. Gelecekte teknolojinin hangi seviyede olacağını bilemesek de gittikçe gelişeceğini söyleyebilir, etik konusunda uzmanlaşmış insanlara ihtiyacın artacağını öngörebiliriz.