Tercih.tv

Öğrencilik hayatınızda zamanı doğru kullanabilmek için 5 yöntem!

26 Ağustos 2019

Zaman ve zamanı kullanmak aslında hayatınızın her döneminde önemli olacak olan şeyler arasında ilk sıradadır. Özellikle öğrencilik hayatınızda lise, üniversite fark etmez çok daha önemli hale gelir. Biz de sizlere zamanı öğrenciyken çok daha rahat ve verimli kullanmanız için 5 madde hazırladık!

1) Hayır demeyi öğrenin

Okulunuzdaki her partiye her etkinliğe katılmak zorunda değilsiniz. Sosyalleşmek elbette çok önemli, ancak önemli olan bir diğer şey de tabii ki sorumluluklarınız. Eğer sorumluluklarınızı yerine getirmenizi engelliyorsa bazı eğlencelere hayır demeyi öğrenmelisiniz.

2) İşlerinizi ertelemeyin

Gerçekten bazı işlerin göze ne kadar zor geldiği bir gerçek. Ama inanın istemediğiniz bir işi ertelemeye kalktığınız zaman o işi asla yapamayabilirsiniz. Sevmediğiniz işlerden kaçmak yerine önceliğinizi ona verirseniz eğer bir an önce o işi aradan çıkarmış olursunuz. Siz siz olun işlerinizi ertelemeyin.

3) Önceliklerinizi belirleyin

Önem sırasını düşünerek işlerinizi kategorize edin. Ders çalışırken yaklaşan sınavlarınıza göre çalışmanız ya da ödev, proje teslim tarihlerine göre sıralayıp ona göre kendinize planlar çizmelisiniz. Bu sorumlulukların yanında kulüp etkinlikleri veya hobilerinize de öncelik sıralamanıza dahil edip uygun şekilde planlama yapabilirsiniz. Bu sayede kendinizi çok da boğmadan sorumluluklarınızı gereğince yerine getirebilirsiniz.

4) Sosyalleşeceğiniz zamanı akıllıca kullanın

Sorumluluklarınızdan fırsat bulup, sosyalleşip, iyi vakit geçirirken bu zamanı doğru kullandığınızdan emin olun. Bir taşla iki kuş vurabiliyorsanız eğer bunu seçin. Örneğin aynı anda hem bir film izlemek hem de arkadaşlarınızla görüşmek istiyorsanız bunu beraber yapın. Bu şekilde eğleneceğiniz zamanın kalitesini ikiye katlar aynı zamanda da zaman kazanmış olursunuz.

5) Sağlığınızı koruyun

Yapmanız gereken dağlar kadar işiniz varken hasta ve yorgun olmak istemezsiniz. Bu sebeple sağlığınıza ve kendinize dikkat etmelisiniz. Bol su içmeyi unutmamalı egzersizlerinizi günlük rutininizin içine dahil etmelisiniz. Enerjinizi yüksek ve stabil tutmak için sağlığınıza dikkat etmeli gerekirse vitamin takviyesi almalısınız.