Tercih.tv
Yakın Gelecekte Yok Olması Beklenen 5 Meslek

Yakın Gelecekte Yok Olması Beklenen 5 Meslek

28 Mart 2019

Teknolojinin gelişimiyle beraber birçok meslek grubunun yakın bir gelecekte yok olması bekleniyor. Bu bazı insanlara göre oldukça korkutucu bir durumken bazılarına göre heyecan verici. Şimdiden bazı meslekler yok olmaya yüz tutmuşken bu konuda net bir fikir belirtmek elbette pek kolay değil. Fakat unutulmaması gereken nokta, teknolojinin gelişimiyle beraber bazı mesleklerin yok olurken bazı yeni meslek gruplarının da ortaya çıkıyor olması. Teknolojinin gelişimi kendi kendine olmadığına göre bunun gelişimine katkı sağlayıp geleceği şekillendirme gücüne sahip yeni meslekler hakkında da bilgi sahibi olunması gerekiyor. Peki gelecekte hangi meslekler yok olacak?

1) Makinistler

Gelişen teknolojiyle artık insansız trenler yapmak mümkün. Hatta günümüzde Türkiye’de bunun örnekleri de var fakat hâlâ tam olarak insansız sistemlere geçilebilmiş değil. Yine de çok yakın bir gelecekte makinistlik mesleğinin biterek yerini insansız sistemlere bırakması oldukça muhtemel.

2) Çağrı Merkezi Çalışanları

Şu anda bankalar başta olmak üzere birçok kurum, müşteri hizmetlerinde yapay zeka sistemlerini kullanıyor. İlerleyen zamanlarda yapay zekaların hem ilgili birime yönlendirmesi, hem de ilgi birimdeki kişilerin birer yapay zeka olması bekleniyor.

3) Muhasebeciler

Artık her şeyin dijital ortamda yapıldığı dünyada muhasebecilere ne kadar ihtiyaç olduğu tartışılır. Tüm ödeme vb. gelir-giderler dijital ortamdan yapılabildiği için bunların kayıtlarının, analizlerinin ve diğer gerekli işlemlerin de yapay zekalar tarafından yapılabilmesi mümkün.

4) Satış Danışmanları

Dijital pazarlamanın da giderek geliştiğini göz önünde bulundurunca artık satış danışmanları yerine yapay zekalı robotların bu görevi alması an meselesi. Mağazalara yerleştirilen sensörlü kameralar sayesinde cinsiyetinize, yaşınıza ve üzerinizde bulunan kıyafetlere dayanarak tarzınıza göre kıyafet önerilerinde bulunan yapay zekalı robotları görmek harika olmaz mıydı?

5) Şoförler ve Pilotlar

Bu listedeki yok olması beklenen meslekler arasında belki de ilk sırada yok olacak olan meslek şoförlük ve pilotluk olsa gerek. İnsansız araçların, droneların, İHA’ların gitgide yaygınlaşmasıyla beraber şoförlük ve pilotluk hızla yok olacak.